Nyheter Betonmast Boligbygg

Byggingen av Fredheimkvartalet er i gang

14. oktober 2024

Nå er byggingen i gang på Fredheimkvartalet, der 141 leiligheter skal bygges midt i Ås sentrum. Etter en konstruktiv samarbeids- og utviklingsperiode starter grunnarbeidene på tomta denne uka. Med det er nok et fremtidsrettet prosjekt i gang i den planlagte utviklingen av Ås som et bærekraftig tettsted og knutepunkt i regionen.

Fredheimkvartalet vil få 141 leiligheter i varierende størrelse. Kvartalet får en urban identitet med service og handel på gateplan. Utbygger er Moerveien AS, som er eid av IK Gruppen AS og Bakke Leiligheter AS, mens Betonmast Boligbygg er entreprenør.

Les om Fredheimkvartalet her

Entreprenøren er klar

– Det kjennes godt å være i gang, sier Pål Sandstrøm, prosjektleder i Betonmast Boligbygg.

– Vi har brukt tiden frem mot byggestart godt i samarbeid med utbygger og underleverandører. I tillegg til utvikling av boligprosjektet, har vi klargjort tomta for byggestart, blant annet ved at uønskede arter er forskriftsmessig fjernet og eksisterende bebyggelse revet. Nå gleder vi oss til å sette ordentlig i gang med grunnarbeidene og det videre arbeidet med oppføringen av dette spennende prosjektet i Ås.

– Betonmast Boligbygg har lang erfaring med utvikling av store boligprosjekter. Sammen med våre samarbeidspartnere har vi hatt en god samspillsprosess der vi har optimalisert prosjektet og kommet fram til gode løsninger. Jeg er imponert over det arbeidet som er lagt ned i organisasjonen vår. Samtidig er det godt å kunne bidra til å realisere dette flotte prosjektet sammen med en oppdragsgiver som tør å satse i et tøft marked, sier Jon Harald Kristiansen, daglig leder i Betonmast Boligbygg.

Verdi for lokalsamfunnet

– Fredheimkvartalet er et viktig prosjekt for IK Gruppen og Bakke Leiligheter, og vi er stolte av å bidra til utviklingen av Ås. Fra planlegging til byggestart har fokuset vært på å skape verdi for lokalsamfunnet og tilby bærekraftige løsninger for hele regionen, uttaler prosjektsjef Jane Skjølås i Bakke.

– Samarbeidet med entreprenøren har vært godt, og til tross for utfordringer i markedet har vi funnet løsninger som sikrer både fremdrift og kvalitet. Samtidig har vi samarbeidet med arkitekten for å balansere moderne og historiske elementer, og skape en arkitektur som både passer inn i lokalmiljøet og imøtekommer fremtidens behov for bærekraft og teknologi.

– Ås har stort potensial, og Fredheimkvartalet vil bidra til et levende nærmiljø med boliger, butikker og kontorer, som gjør området mer attraktivt. Vi har allerede sett stor interesse blant kjøpere, noe som viser at folk verdsetter bærekraftige boligløsninger i et moderne og dynamisk område, fortsetter Skjølås.

God støtte fra politikere og kommunale aktører har vært avgjørende for realiseringen av prosjektet, og delingskultur har vært en viktig del av planleggingen. Med løsninger som bildeling, fellesarealer og grønne møteplasser tilrettelegges det for et bærekraftig og sosialt bomiljø.

– Vi ser frem til å følge utviklingen av Fredheimkvartalet som en naturlig del av Ås i årene som kommer, avslutter Skjølås.

Alt du trenger i umiddelbar nærhet

I idylliske Ås har du enkel tilgang til alt du trenger, og en perfekt kombinasjon av landlig og urbant. Mer sentralt enn dette blir det ikke! Det er bare 200 meter å gå til togstasjonen. Butikker og andre servicetilbud finner du rett utenfor døren, samtidig som området er omringet av idylliske og landlige omgivelser.

I Fredheimkvartalet kan beboernes ulike drømmer, ønsker og behov oppfylles. Velg mellom 2,- 3 og 4-roms leiligheter, egen balkong, markterrasse eller parsellhage. Beboerne vil kunne nyte godt av en delingskultur, med uteområder og felleslokaler, drivhus, utlån av verktøy, sykkelutleie med mer.

Her blir det godt å bo!

Fem personer i verneutstyr på byggeklar tomt, gravemaskiner, spade, jordhauger, overskyet
Klare for å komme i gang med byggingen på Fredheimkvartalet. Fra venstre: Svein Karlsen, (prosjektleder), Babeeshan Jeyapalan (anleggsleder), Pål Sandstrøm (prosjektleder), Jane Skjølås (prosjektsjef i Bakke Leiligheter) og Christian Krogseth (prosjekteringsleder) i Betonmast Boligbygg. Foto: Betonmast

 

Boligenheter, torg, gårdsrom, lite, gammelt, hus, mennesker, trær, park
Fredheimkvartalet får blant annet en frodig gårdshage og et koselig fellesområde. Illustrasjon: 3D Estate

 

Boligbygg, illustrasjon, 3 etasjer, balkonger, terrasser, trær, skyfri himmel, sol
De energieffektive leilighetene er i varierende størrelse og har store og gode balkonger, solrike takterrasser, hageparseller og en vakker frodig gårdshage. Illustrasjon: 3D Estate