Betonmast Trøndelags største prosjekt noensinne, Nardovegen studentboliger, skyter i været. Prosjektet skal tilføre Trondheim 724 sårt tiltrengte studentboliger.
– Jeg kjenner jo på et ansvar knyttet til størrelsen på prosjektet. Dette skal være en bærebjelke for Betonmast Trøndelag, sier prosjektsjef Kim Johansen. Sammen med prosjektleder Rune Furseth leder han Nardovegen-prosjektet, med en verdi på om lag 1 milliard kroner.
Les mer om Nardoveien-prosjektet her
Foto øverst: Deler av prosjektteamet foran bygg A og B. Til sammen skal det oppføres fire bygningskropper. Fra venstre prosjektleder Rune Furseth, prosjektingeniør Sara Horghagen og prosjektsjef Kim Johansen. Foto: Betonmast
Store effektiviseringsgevinster
Prosjektet har fått en god start. Råbyggsmontasjen ligger foran skjema, og resten av fagene har begynt å koble seg på. Driftsteamet ute med Frode Simonsen i tet gjør en solid innsats med å drive plassen når gjelder fremdrift og selskapets verdier rundt HMS; Trygt hjem står høyt i fokus i prosjektet. Alt av innkjøp er unnagjort, og prosjekteringen er så godt som ferdig. Dermed kan Kim og Rune bruke mer av tiden sin på å bidra inn mot produksjonen.
Prosjektteamet har høstet fersk erfaring fra Klostergata – et annet studentboligprosjekt for Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit), som Betonmast Trøndelag nylig overleverte til en fornøyd byggherre. Med over 700 boligenheter, ligger det store effektiviseringsgevinster i selv mindre besparelser.
– Sparer du en 1000-lapp her sparer du ikke 1000 kroner, men 725.000 kroner på grunn av repetisjonseffekten, poengterer Kim.
Prosjektet har sett på en rekke effektivitetsgevinster. Modelleringer og produksjonsoptimalisering av tømmerarbeidet har resultert i klargjorte bestillingslister for hver produksjonssone med optimalisert stenderverk og gipsplater. Prefabrikkerte avløpsstammer til kabintilkoblingen gjør montasjen på plassen er mye enklere og raskere, og reduserer avfall. Vanntilførsel i gulvstøpen med oppstikk i de enkelte innredningene reduserer risiko for lydsmitte og forenkler utførelsen ettersom den gjøres i råbyggsfasen.
– Vi er konstant på jakt etter de små gevinstene som i sum blir potensielt veldig store. Legger man engasjerte hoder i bløt, så finner vi muligheter, sier Kim.

Drar i samme retning
Prosjektorganisasjonen på Nardovegen satte seg tydelig mål fra dag én. Gjennom samspillet satt man sammen med underentreprenørene og avklarte forventninger, som har gjort arbeidet med tilbudsevalueringer enklere, ifølge Kim. I produksjonen har også disse avklareringene gjort store utslag, i form av at samarbeidet er tydelig avtalt på forhånd og fagene vet hva som forventes, sier Rune. Ute på plassen er målet å skape et prosjekt der alle trives og hvor produksjonen flyter sømløst fremover. Foreløpig er tilbakemeldingene gode.
– Peleren sa at dette var det beste prosjektet han hadde vært på i forhold til hvordan det var tilrettelagt og klargjort. Råbyggsleverandøren melder også om at plassen er svært bra og er spesielt glad for at prosjektteamet til Betonmast er lydhør for hva som er viktig for dem. Vi får veldig gode tilbakemeldinger på hvordan vi har håndtert flyten på tvers av fag – dette er en plass der alle er med og drar i samme retning, sier Kim.

Råbygget på Nardovegen ferdigstilles til sommeren, og rett over ferien starter de innvendige arbeidene. Prosjektet skal overleveres Sit sommeren 2027.