Betonmast Asker og Bærum har inngått kontrakt med Kirkelig fellesråd i Bærum om totalrehabilitering av Haslum kultur og kirkesenter. Kontrakten, som er en totalentreprise, har en verdi på om lag 43 millioner kroner, ekskl. mva.

Haslum kultur- og kirkesenter skal total rehabiliteres for å forbedre energieffektivitet og oppdatere bygningsfasiliteter. Arbeidet vil omfatte totalt utvendig rehabilitering for å møte TEK17-standarden, grunnmursisolering, fornying av tak, utskifting av ledninger og inntak, samt oppgradering av innvendige overflater og tekniske anlegg.

I forbindelse med rehabiliteringen skal det etableres en ungdomsklubb i kjelleren med ny trapp ned til underetasjen fra dagens terreng.

Fokus på ombruk

Prosjektet har stort fokus på ombruk av materialer. Utvendig skal teglstein, belegningsstein, kantstein og gatestein gjenbrukes, og innvendig skal blant annet rupanel, kjøkkenutstyr, himling, og gulvbord gjenbrukes.

– Økt grad av ombruk er et sentralt satsingsområde for Betonmast, så dette prosjektet passer oss godt, sier daglig Eskil Thorkildsen i Betonmast Asker og Bærum.

Skånsom gjennomføring

Arbeidene vil foregå på en gravplass, med spesielle hensyn til gjennomføring av prosjektet.

– Prosjektets plassering stiller helt spesielle krav til oss som entreprenør, men dette har vi planlagt svært godt for. Vårt mål er at prosjektet skal gjennomføres mest mulig skånsomt, med minst mulig sjenanse for tredjepart, sier Thorkildsen.

Oppstart av arbeidene er estimert til november 2024, med ferdigstillelse november 2025.

Betonmast Asker og Bærum skal totalrehabilitere Haslum kultur og kirkesenter. Her fra en befaring tidligere i år.