Betonmast Buskerud-Vestfold har signert avtale med Horten kommune og bygging av ny driftssentral på Noatun. Avtalen er en samspillsentreprise, der endelig kontraktsum avtales i samspillsfasen.

Lavt karbonutslipp

Prosjektet omfatter bygging av kontor, verksted og vaskehall i tillegg til opparbeidelse av utearealer. Bygningsmassen er tenkt oppført i Flexiwood, et bæresystem som kombinerer tre, stål og betong på en ny og innovativ måte. Massivtre-elementer erstatter stål og betong, og systemet gir derfor vesentlig lavere karbonutslipp enn tradisjonelle bæresystemer.

Driftssentralen skal bygges på Noatun, og blir dermed nabo til et annet Betonmast-prosjekt; RS Noatun, Redningsselskapets kurs- og konferansesenter ved Oslofjorden. Uttrykket til driftssentralen er tenkt tilpasset øvrig bygningsmasse på Noatun.

– Betonmast står bak en rekke flotte prosjekter i Horten, og nå ser vi frem til å realisere et viktig prosjekt for kommunen på et område vi kjenner svært godt, sier daglig leder, Kristian Gjestemoen i Betonmast Buskerud-Vestfold.

Byggestart er estimert til januar 2025, med ferdigstillelse september samme år.

Illustrasjon, næringsbygg, omkringliggende bygg, trær, lettskyet himmel
Illustrasjon: Henning Larsen Arkitekter