Nyheter Betonmast Østfold

Rehabiliterer og utvider Hovin skole i Spydeberg

4. oktober 2024

Betonmast Østfold har signert avtale med Indre Østfold kommune om rehabilitering og utvidelse av Hovin skole i Spydeberg. Avtalen, som er en samspillsentreprise, har en forventet verdi på om lag 250 millioner kroner, ekskl. mva.

Prosjektet på Hovin skole omfatter rehabilitering av eksisterende skole på 5200 m2, samt tilbygg på 2200 m2. Skolen skal bli en komplett 3 parallell barneskole. Det er et mål at skoleanlegget skal bli et attraktivt nærmiljøanlegg/fritidsanlegg som regelmessig blir brukt også utenom skoletiden.

Tung kompetanse på skoleprosjekter

Betonmast Østfold har tung kompetanse på skoleprosjekter. Selskapet har rehabilitert og oppført en rekke skoler de senere årene, deriblant Åsgård skole, Sofiemyr skole, Hebekk skole, Ytre Enebakk skole, St. Olav VGS og Ås VGS. Nå står en ny skole for tur.

– Betonmast har omfattende erfaring og kompetanse fra tilsvarende skoleprosjekter, så dette prosjektet passer oss godt. Etter en god samspillsprosess ser vi nå frem til å realisere dette viktige prosjektet for lokalmiljøet i Spydeberg, sier Lars Prangerød, daglig leder i Betonmast Østfold.

Stort behov for utvidelse og rehabilitering

Hovin skole er i dag en 2-2,5-parallell barneskole, og skoleanleggets eksisterende bygningsmasse er fra 1950-, 1970- og 1990-tallet. Det er et stort behov for utvidelse og rehabilitering. Plassering og utforming av tilbygget har blitt tilpasset utfordrende grunnforhold.

Byggestart er estimert til våren 2025 etter ferdig detaljregulering.

Illustrasjon/tegning av skoleområdet, skolegården, trær, grøntarealer etc. Utomhusplan, fugleperspektiv
Det er et mål at Hovin skole skal bli et attraktivt nærmiljøanlegg/fritidsanlegg som brukes også utenom skoletiden. Landskapsplan: Østre Linje arkitektur og landskap AS